Raahensatama.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Raahen Satama Oy:n verkkosivustoa (www.raahensatama.fi). Seloste on laadittu 15.12.2020 tilanteen mukaisena.

Saavutettavuuden taso

Verkkosivusto vastaa osittain WCAG-kriteeristön 2.1 A- ja AA-tason saavutettavuusvaatimuksia.  Saavutettavuuden arviointi perustuu sivuston ylläpitäjän itsearvioon.

Ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaisesti)

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen. Sivustolla on havaittu ainakin tässä selosteessa mainitut puutteet.

Havaittavuus

  • Sivustolla on kuvia, joilta puuttuu vaihtoehtoinen teksti eli tekstivastine. (WCAG 1.1.1)
  • HTML-semantiikassa on pieniä puutteita, sivun eri osioiden merkkauksessa sekä korostetun tekstin ja otsikkorakenteiden osalta. (WCAG 1.3.1)

Ymmärrettävyys

  • Eri kielisten tekstien osioille ei ole määritelty lang-attribuuttia tiedote-sivuilla. (WCAG 3.1.2)

Saavutettavuuspuutteiden korjaaminen

Edellä esitetyt puutteet pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Saavutettavuusselostetta täydennetään sitä mukaa, kun havaittuja puutteita on korjattu.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Kartat, jotka eivät kuulu saavutettavuusvaatimusten lain piiriin

  • Sivustolla on käytössä interaktiivinen karttasovellus Raahen Sataman ympäristöstä. Karttaa ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön, eikä sen kaikkia sijaintikohteita voida helposti esittää tekstinä.

Kolmannen osapuolen tuottama sisältö, joka ei kuulu lain vaatimusten piiriin

  • Sivustolla on käytössä MarineTraffic.com palvelun tarjoama karttasovellus, joka näyttää Raahen Sataman lähtevän ja tulevan liikenteen.
  • Sivustolla on käytössä kolmannen osapuolen palvelusta (Youtube) upotettuja videoita, joiden upotusikkunassa voi olla ei-saavutettavia toimintoja.

Videot, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

  • Sivustolla on videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020, jolloin ne eivät kuulu lain vaatimusten piiriin.

Palautetta saavutettavuudesta

Huomasitko verkkosivustollamme puutteen saavutettavuudessa, jota ei ole mainittu tässä selosteessa? Ilmoita siitä meille sähköpostilla osoitteeseen port@raahe.fi. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Saavutettavuuden valvonta

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille sähköpostitse osoitteeseen port@raahe.fi. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto,
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero vaihde 0295 016 000