10
tammi
2019

Raahen sataman kokonaisliikenne on vahvassa kasvussa

Kokonaistavaraliikenteen kasvu 11 %

Raahen satamassa kävi vuonna 2018 yhteensä 600 laivaa. Määrä on kasvanut vuotta aiemmasta, jolloin sataman kautta kulki 541 laivaa. Raahe on tavaraliikenteeltään Perämeren toiseksi suurin satama.

Tavaraliikennettä oli yhteensä 5,5 miljoonaa tonnia, joten verrattuna edellisvuoden tulokseen, 4,9 milj.tonnia, kasvoi kokonaistavaraliikenne vuoden 2018 aikana noin 600.000 tonnia. Tuonnin osuus tavaraliikenteestä on 4,5 milj. ja viennin 1,0 milj. tonnia, kun vuoden 2017 vastaavat luvut olivat 3,99 ja 0,9 miljoonaa tonnia. Puutavaran ja hakkeen vientimäärä lähes kaksinkertaistui Puutavaraa ja haketta vietiin Raahen Satamasta yhteensä noin 197. 600 m³. Kasvua tällä sektorilla syntyi lähes 95%, kun vuoden 2017 vienti oli 101.400 m³.

”Raahen satama odottaa myös vuodelle 2019 tavaraliikenteeseen hyvää virettä ja hienoista kasvua”, toteaa sataman toimitusjohtaja Kaarlo Heikkinen.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kaarlo Heikkinen, 044 439 3930

Raahen Satamassa käy vuosittain noin 600 laivaa. Ympärivuotinen liikenne on jatkunut yli 40 vuoden ajan. Sataman kautta kuljetetaan erilaisia raaka-aineita ja irtolasteja, terästä, sahatavaraa, kontteja sekä projektiluontoisia laivauksia. Raahen Satama tarjoaa yrityksille kontitus- ja varastointipalveluita sekä edullista kaukolämpöä. Raahen satama-alue on vienti- ja tuontiteollisuudelle erinomainen logistinen sijoittumispaikka; se sijaitsee valtatie 8:n läheisyydessä ja sähköistetyn radan varrella. Rautatieyhteydet Venäjälle ovat sujuvat.

www.raahensatama.fi

www.raahe.fi

Raahe on n. 25 000 asukkaan merenrantakaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, Perämeren rannikolla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Brahestadin perusti kreivi Pietari vuonna 1649, sittemmin kaupungin nimi muuttui helpommin suomalaiseen suuhun sopivaksi Raaheksi. Raahe tunnetaan terästeollisuuden kaupunkina, mutta kaupungissa tapahtuu parhaillaan monenlaista kehitystä ja elinkeinoelämä löytää koko ajan uusia mahdollisuuksia myös muilla toimialoilla. Raahen helmi on Wanha Raahe, historiallinen puutalomiljöö rannan tuntumassa ja keskustan monipuolisten palveluiden äärellä. Raahessa on tarjolla kattavat harrastusmahdollisuudet niin lapsille kuin aikuisillekin, liikkumaan pääsee monipuolisesti ympäri vuoden ja kulttuuriohjelmaa on tarjolla joka makuun. Raahelaisilla merellä liikkuminen on verissä ja onpa Raahen saaristo on valittu vuoden 2016 retkikohteeksikin. Edullisia ja helppoja asumisvaihtoehtoja Raahesta löytyy monenlaisiin tarpeisiin niin väljästä ja rauhallisesta maaseutumaisemasta kuin keskustan merinäköalastakin.

 

Haaga_1st_arrival_Raahe_11.10.2018-4_Small_Raahen_Satama_Oy.jpg