3
loka
2019

Satamien työturvallisuuspäivä 7.10.2019

Työturvallisuus on kaikkien tehtävä, eikä vain joidenkin velvollisuus.

Työturvallisuus on kaikkien tehtävä, eikä vain joidenkin velvollisuus.

Näkyvät ja suojaavat työasut, parantuneet työolosuhteet, riskien kartoittaminen, työtapaturmista ja läheltä piti -tilanteista opiksi ottaminen sekä työkoneiden kehittynyt tekniikka ovat parantaneet oleellisesti satamatyön turvallisuutta. Mikään yksittäinen toimenpide tai ohjeistus ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että jokainen ihminen on itse vastuussa turvallisuudestaan.

Turvallinen työskentely on kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että toimitaan turvallisesti olosuhteet ja ohjeistukset huomioiden, eikä aiheuteta vaaraa itselle tai muille työntekijöille.

Ohjeet-kohdasta nettisivuiltamme löydät ohjeita turvalliseen liikkumiseen satamassamme. Olemme myös painattaneet Lapaluodon satamanosan turvallisuusoppaan, jonka saat toimistoltamme. Lisäksi edellytämme kaikilta uusilta kulkijoilta osallistumista turvakoulutukseen, joka sopimuksen mukaan järjestetään satamatoimistolla.

Tämän syksyn työturvallisuuspäivän teemaksi on valikoitunut Älä ole heikoin lenkki – työturvallisuus kuuluu kaikille. Satamien työturvallisuuspäivää vietetään maanantaina 7. lokakuuta 2019 kaikissa Suomen satamissa.

Jaa tämä sivu: