7
joulu
2020

Raahen satamassa palvellaan ennakoivasti

Aiemmin julkaistussa Kuljetus & Logistiikka -lehden numerossa 5/2020 mm. seuraavaa juttua Raahen satamasta.

Käy lukemassa koko juttu Kuljetus & Logistiikka- lehden numero 5/2020 sähköisestä versiosta

"Vuoden 2020 aikana Raahen satamaan on saapunut 60 tuulivoimalan osia, joiden jatkokuljetus tuulipuistoihin vastasi lähes 550 rekkakuormaa. Voimalakuljetukset jatkuvat lähivuosina ja ensi kesän varastointitarpeita varten satama on investoinut voimakkaasti uusiin varastokenttiin. Uutta noin neljän hehtaarin varastokenttää varten on tehty pohjatyö pian valmiiksi, kenttä asfaltoidaan heti keväällä 2021 valmiiksi kesää varten. Lisäksi pohjoiselle alueelle on valmistumassa sorapintainen kenttä, siinä varastointitilaa on noin 2 hehtaaria. Yhteensä ensi kesänä varastoalueita projektikuljetuksille on yli 20 hehtaaria ja tarpeen mukaan uusia valmistetaan. ”Nyt meillä on loistavat tilat hallita isoja tavaravirtoja molempiin suuntiin. Varastoalue laajennuksien myötä olemme varautuneet myös Hanhikiven ydinvoimalan vaativiin tavarakuljetuksiin. Ydinvoimalahan rakennetaan puolen tunnin ajomatkan päähän satamastamme” kertoo Sarpola.  ”Meillä on täällä Raahessa todella hyvät mahdollisuudet laajentua ja tarjota laivauksiin liittyville yrityksille sijoittumista satama-alueelle tai sen läheisyyteen.

Raahen satama ja satamassa toimiva operaattori Hooli stevedoring ovat yhdessä panostaneet kuluneen vuoden aikana uuteen nostovoimaan hankkimalla Liebherrin LHM 420 ja LHM 400 nosturit painavampia lasteja varten.

 

Satamassa palvellaan ennakoivasti, oikeudenmukaisesti, ripeästi ja intressejä yhteen sovittaen. Riskien hallinta kuuluu jokapäiväiseen toimintaan. Yhdessä asiakkaan kanssa tehtävässä riskiarviossa huomioidaan toiminnan laatu-, turvallisuus- ja ympäristönäkökulmat sekä toiminnan kannattavuus. Raahen satama luotettavana kumppanina tarjoaa yhdessä operaattoreiden kanssa asiakkailleen parhaan asiantuntemuksen ja tiedon. Raahen satamassa toiminnan tärkeimpiä arvoja ovat turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. Strategisesti Raahen Satama Oy haluaa olla asiakkailleen vastuullinen kumppani olemalla edelläkävijä bio- ja kierrätysmateriaalien käsittelyssä. Satama tarjoaa huippuunsa viritetyt palvelut terästeollisuuden tarpeisiin. Raahen satama on alueen johtava projektilastisatama."